gototopgototop
23 квітня 2012

Заборонили вхід на цвинтар

Написав  gravecare

У селі Януковича циганам заборонили вхід на цвинтар. В українському селі Нові Петрівці (неподалік від Києва) циганам тимчасово заборонили вхід на територію місцевого кладовища, пише "Комсомольска правда в Україні". За дотриманням заборони стежать бійці спецпідрозділу "Беркут".

Село Нові Петрівці примітне тим, що там розташована президентська резиденція "Межигір'я".

Видання опублікувало фото-знімок оголошення, з якого випливає, що рішення про заборону було прийнято місцевою радою. Циганам, як наголошується, вхід на кладовище заборонений "в поминальні дні 22, 23 та 24 квітня".

В оголошенні також сказано, що за виконанням розпорядження сільради буде стежити "Беркут".

Глава сільради Родіон Старенький, до якого журналісти звернулися за коментарями, заявив, що тимчасова заборона на відвідування кладовища циганами вводилась і в 2011 році. За його словами, невдоволення місцевих жителів викликало те, що цигани "нахабно забирали те, що люди за християнськими звичаями приносили на могили своїх померлих родичів". Старенький додав, що його односельці введення заборони підтримують. "Так само ми будемо діяти і надалі", - резюмував він.

Бійці "Беркута", які стоять у цвинтарних воріт, підтвердили, що циган не пускають. На питання, як визначають приналежність до відповідної етнічної групи, один зі спецназівців заявив: "Так їх видно, національність специфічна. По одягу, по виразу обличчя".

Тим часом в прес-службі міліції Київської області заявили, що не мають права переслідувати когось за національною ознакою.

Конституція України (стаття 24) говорить, що не допускаються обмеження або привілеї за ознакою етнічного походження.

Джерело: www.Lenta.ru

Детальніше в цій категорії: « Реставрація столітньої огорожі
Прес-центр Gravecare Service Новини Заборонили вхід на цвинтар
Додати в:   

Географія проекту

На сьогоднішній день ми надаємо послуги по догляду за могилами у Львові, Тернополі та Ужгороді, Львівській, Тернопільській та Закарпатській областях. У недалекому майбутньому, діяльність нашої компанії буде розширюватися по всій Україні. Запрошуємо до співпраці!